Tandvård i Göteborg och fullbokat på hotellet!

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig. Hotellet har fullt med gäster och det finns hur mycket som helst att göra just nu i semestertider. Vad händer då? Jo, jag får värk i en tand! Jag har tidigare fixat min tandvård i Göteborg och det har aldrig varit några konstigheter med mina tänder. Nu formligen illvärker det och jag vet inte var jag ska ringa? Det är klart att man kan få tandvård här också men när man haft en tandläkare under lång tid, känns det lite konstigt att bara sätta fingret på ett namn bland alla tandläkare. Kanske ska jag ringa min förra och fråga om han har något tips? Här hittar du tandvård i Göteborg, kentnyman.se.

Det är svårt när man har flyttat och ska välja nya ställen att gå till. Jag är lite av en vanemänniska också. Typiskt nog har det varit en sådan där sak som jag tänkt att jag ska ordna redan när jag flyttade hit från Göteborg. Tiden går och det är inte förrän man verkligen behöver som det är så dags! Jag tror iallafall att jag ringer min förra tandläkare och frågar om han har en kollega här att rekommendera. Våra gäster ska inte behöva och se mitt lidande leende och snart svullnar det säkert.

Vädret lämnar lite i övrigt att önska men vi har ändå fullbokat sedan lång tid tillbaka. Gästerna spenderar mycket tid på shopping istället för på stranden. Huvudsaken är att de mår bra! Nu ska jag ta tag i min tandvärk!

 

Från industrimark till hotell!

Många av våra gäster undrar över hotellets historia och vad som funnits här tidigare. Svaret är ganska enkelt! Innan hotellet byggdes fanns det bara industrimark här. Själva vet vi inga detaljer om just denna tid men hotellet har funnits här ett bra tag. Följ gärna länken om du veta mer om industrimark, etablerailjungby.se.

Industrimark

De tidigare ägarna köpte marken och byggde hotellet när de var väldigt unga. De drev det sedan som sitt livsprojekt i femtio år! Inga övriga byggnader eller industrier uppfördes runt om och idag är det enbart natursköna omgivningar. Hotellets mark har med tiden omvandlats till en lummig park med bersåer och lusthus nära sundet, vilket vi är mycket stolta och glada ägare till idag. Det finns några riktigt stora, vackra och gamla träd i området också. Vi förbättrar ständigt alla byggnader och håller ordning i vår park. Då vi tog över hotellet, var själva byggnaderna i ganska dåligt skick. Det äldre paret hade försökt hålla det så bra de kunde, men faktum är att det behövdes mer än bara kärlek för att få det i fint skick igen.

Några kilometer härifrån finns det industrimark som det kommer att byggas på inom snar framtid. Det är bra även för hotellet eftersom det bidrar till kommunen och vi får förhoppningsvis fler gäster till oss. Omgivningarna runt hotellet skärmar av och man tror inte att samhället ligger så nära som det faktiskt gör. Vi ser fram emot att få ett köpcenter i närheten eftersom flera av våra gäster tycker att det är avkopplande att få strosa runt i butikerna på sin semester. Det finns redan stigar genom parken och skogsområdet för de som inte vill ta bilen.

 

 

 

 

 

Vandrarhem

Det som idag är Vandrarhem byggdes 1915 som sommarnöje till kolhandlare Rönström. Sedan 40-talet har huset nyttjats som pensionat samt kursgård och sedan 1987 som Vandrarhem. Vandrarhemmet är öppet året runt och är skärgårdens största, med 80 bäddar. 40 bäddar i huvudbyggnaden samt 40 bäddar i tillhörande parstugor. Till grupper serverar vi god skärgårdsinspirerad mat. I receptionen kan du få hjälp med det mesta. Du kan t.ex. boka bastu, roddbåt, frukost eller få tips om dagsutflykter till närliggande öar. Vandrarhemmet är anslutet till STF – Svenska Turist Föreningen och IYHF – Hostelling International.

Klassresa

Ta med klassen på en spännande resa ut till F-hamn.
Upptäck lilla Jolpan med naturstigar, urskog och klippor, hyr rodd- eller motorbåtar, spela brännboll, bada från klippor och stränder, fiska m.m.

Sommargården
Sommargården har tidigare varit en kollo-gård för alla åldrar. Husbyggnadernas placering bildar en innergård som är perfekt för samlingar. Här finns möjlighet till logi för upp till 50 bäddar. Självhushåll med stort kök, matsal, dusch-hus med WC och bastu.

Vandrarhemmet Utsikten
Bo på Vandrarhem med helpension. Vårat paket inkluderar logi, frukost, lunch, frukt och middag. För utflykter har vi komplett ”grillkorvspaket”!

Mat
Under sommarmånaderna hjälper vi gärna till med matinköpen. Många råvaror från lokala odlare. Det går även att beställa från Ingmarsö Livs, beställning senast två veckor innan ankomst.