Golfpaket i Kalmar för alla på hotellet!

Hotellet har fått erbjudande om att några anställda ska få reducerat pris på en golfresa, inte i Kalmar utan en bit ifrån nämligen på Irland. Här kan du hitta golfpaket i Kalmar, adgolf.se. Dublin är huvudstaden i republiken Irland, och det är en kosmopolitisk, livlig stad, som bokstavligen vibrerar av energi och spänning. Ja, vi fick en beskrivning av staden också och den fortsätter:

Det bästa med denna stad är att om du vill ha det något tystare, räcker det med en halvtimmes bilfärd utanför centrum för att finna bergsvandringar, herrgårdar och trädgårdar och fiskelägen. Staden är ett stort centrum för kultur och du kommer att få svårt att välja med alla fina museer, konstgallerier och teatrar. Dublin är också hem för en stor litterär tradition: dess infödda söner omfattar Shaw, Yeats, Wilde och Beckett. Du kan inte tala om Dublin utan att nämna arkitekturen, promenera runt i staden så ser du allt från medeltida och georgiansk arkitektur till mer moderna byggnader. Om du letar efter en gastronomisk upplevelse har Dublin har ett brett utbud av restauranger som serverar haute cuisine till traditionella pub menyer. Här fins också de bästa golfbanor att spela på. Väljer du vårt golfpaket blir du garanterat nöjd.

Just nu kan ingen av våra anställda åka iväg eftersom vi har en hektisk säsong på hotellet. Vi får nog köpa in ett ett golfpaket i Kalmar till samtliga anställda så de får ha lite kul. Det blir som en personaltillställning och vi går ut på kvällen.

 

Vandrarhem i Varberg när hotellets ägare tar semester!

Vi driver ett hotell och jobbar nästan alla av årets dagar men en vecka varje år åker vi till Varberg. Där sover vi på ett vandrarhem och äter vår frukost på stranden. Ja, bara de dagar då det inte spöregnar eller blåser men hittills har vi alltid haft tur. Det är en härlig känsla att få semester och vandra runt och upptäcka andra omgivningar än de man är van vid. Visst skulle vi väl kunna sova bra och billigt på något hotell. Vi känner ju flera andra som också äger och driver precis som vi. Det är bara det att när vi är på semester så är vi precis som alla andra semesterfirare. Att få vara ifred och närheten till havet uppskattar vi mycket. Av någon anledning vi inte riktigt vet så har vi ännu inte varit utomlands just denna semestervecka. Antagligen för att Varberg är ett ställe vi trivs så bra i och vandrarhemmet ligger precis så som vi önskar. Om du vill ha tips på ett ställe att bo på då ska du klicka på denna länk: vandrarhem i Varberg, eja-martas.com. Det är ett mysigt ställe där du kommer att trivas!

Skräddarsydda kostymer till herrarna på hotellet…

Våra manliga medarbetare är inbjudna till en av personalens årliga herr middagar och nu har de beslutat sig för att skaffa skräddarsydda kostymer. Det var ett beslut de tog gemensamt och givetvis var det inte bara för denna tillställning. Åtminstone en gång i livet kunde man äga något skräddarsytt hörde jag några av grabbarna säga. Om man tycker detta låter intressant kan man klicka på länken: skräddarsydda kostymer, pelote.se. Det här med herrmiddagar en gång o året, var något de kom på efter att vi tjejer varit ute en kväll för fem år sedan. De fick då inte hänga med eftersom vi skulle gå på Ladies night, en show där bara kvinnor är i publiken, och bara män på scenen. Det var alltså en liten hämnd på oss kan man säga. Vi tjejer i personalen tar det med ro och är inte avundsjuka. Det är nog snaare så att vi fnissar lite åt det hela. Tänk om de haft samma engagemang i jobbet som de har för denna tillställning! 😉 De är verkligen dedikerade måste jag säga. Att de nu ska låta sy upp skräddarsydda kostymer tycker jag är en bra ide. Dessa kommer säkert till användning fler gånger, så länge de väljer ett klassiskt snitt. Jag vet att en av dem är lite tokig i sitt sätt att klä sig och hotellets klädsel vill han gärna snitsa till lite extra innan han vill ha på sig den. Det är ju en del av hans charm och han är alltid exceptionellt trevlig mot våra gäster och därför mycket omtyckt.

 

Aluminium i hotellets kök?

Efter många om och men har vi beslutat att byta ut vitvarorna och en del detaljer i hotellets restaurangkök. Vi står i valet och kvalet om vi ska välja aluminium som varit populärt ett tag eller klassiskt vitt. Visst är det snyggt med aluminium men ganska opraktiskt i ett hotellkök. Det blir mycket kladd och vi vill ju inte gärna göra det svårare för vår städpersonal. Inte spelar det någon roll hur fint något är om det ständigt ser solkigt ut! Troligen blir det vitt men det är inte riktigt bestämt. Vi har nämligen en bekant som säger att det finns vitvaror med aluminium idag som inte blir så lätt smutsiga.  Det är lika bra att kolla upp det innan så man inte sitter där och ångrar sig när allt redan är inköpt. Vem vet, det kan till och med dyka upp ett tredje alternativ? Klicka på länken om du vill veta mer om aluminium, profilgruppen.se. Där står det mesta som finns är värt att veta om aluminium.

Vi ska bege oss in till stan och titta in i några butiker som säljer vitvaror, för att se och känna lite mer. Allt är ju inte som det ser ut att vara när man tittar i en katalog. Trots allt är det mycket pengar vi kommer att lägga ut. Då måste allt bli toppen! Våra kockar och övrig personal måste trivas och det ska vara funktionellt!

Bergvärme i Stockholm något att fundera över

Jag har varit på besök i Stockholm för hotellets räkning. Vi har börjat fundera över vad vi ska ha för framtida energikälla och jag besökte ett ställe som har installerat bergvärme. Man har hört så mycket både för och nackdelar så jag tyckte det var lika bra att försöka ta reda på hur det låg till med det. Att det är dyrt var iallafall sant men över tid kan det ändå löna sig! många tycks också tro att bergvärmen inte räcker till om det är flera hushåll som ligger nära varandra, som installerar det. Det däremot är en myt fick jag lära mig. De jag pratade med var mycket nöjda med sitt val av värmekälla. Klicka på länken så kan du läsa mer om bergvärme i Stockholm, energifabriken.se. Själv har jag fått lite nya tankar att fundera över på väg hem från Stockholm. Det låter bra men kan bergvärme försörja hela hotellet till en rimlig kostnad? Man bör helst ha ett vattenburet system med el-slingor i golvet. Bergvärme är stabilt och miljövänligt. Värmen är naturens egen i form av solenergi som lagrats i berggrunden. Det fanns lite andra saker att ta hänsyn till också, som byggnadens energibehov, värmepumpens effekt, det geografiska läget. Är det långt ner till berget måste man borra mer vilket ökar kostnaderna. Dessutom måste man ansöka hos kommunen för att få installera bergvärme.

Reklambyrå i Kalmar fixar hotellets marknadsföring.

Alla företag bör väl ha lite bra reklam, även vi på hotellet. Hittills har vi inte gjort så mycket väsen av oss och det har varit många som kommit åter och rekommenderat andra och så vidare. Nu har vi byggt ut och har fler rum och därmed kan vi tand om fler gäster. Det är med andra ord dags för oss att leta upp en reklambyrå i Kalmar, som kan hjälpa oss att göra oss lite mer kända ute i landet. Vi hade tänkt oss att investera lite tid och pengar på att göra om vår hemsida samtidigt. Jag vågar påstå att jag är en rätt bra fotograf så bilderna på rummen och hotellet har jag tänkt att ta själv. Klicka gärna på länken om du behöver hitta en reklambyrå i Kalmar, oreklam.se. Det kommer att bli en del annonser och en stor skylt ute vid vägen.

Eftersom vi ändå valt att göra om och fräscha upp det mesta på hotellet i Kalmar, tänkte vi även passa på att ge vår personal lite nya kläder att arbeta i. Reklambyrån som vi ska anlita kan även hjälpa till med flaggor och det ska vi ha några framför hotellet. Den svenska flaggan så klart men även en egen med hotellets symbol. Ska vi göra något, ska det göras ordentligt tycker vi! Att göra något halvdant känns inte som någon större mening. Vi kommer satsa stort på att göra vårt hotell det bästa i Kalmar eller varför inte det bästa i hela södra Sverige!

 

Byggfirma från Söderköping hjälper till med hotellets vind.

Det har länge funnits lite tankar och planer på att göra om vinden på hotellet. Den har mest stått som förvaringsutrymme för massa skräp och saker som aldrig kommer att användas. Efter att ha tillbringat några veckor med att tömma vinden från allt har vi nu bestämt oss för att ta in en byggfirma som ska hjälpa oss att snickra ihop inredningen och byta alla fönster. Jag har en bekant i Söderköping som rekommenderade dem när jag pratade om vår vind. Det kommer att bli två stora konferensrum där. Vi har tänkt oss att det ska bli ljust, luftigt och inte så stelt som det ibland kan bli i sådana utrymmen. Klicka på länken om du vill veta mer om byggfirma i Söderköping, s-bygg.se.

Vi kommer att ta in lite andra firmor som ska hjälpa till med lite andra saker som till exempel el-installationer. Dessa kommer inte från Söderköping utan de bokar vi lokala firmor. Troligen vill vi ha tillgång till toalett och vatten även på vinden och då behövs en VVS-firma. Byggfirman har vi iallafall bokat in så allt är klart. Själva måste vi se till att färgval och möbler kommer att passa in. Jag har en kompis som jobbar i en tapetaffär så jag tänkte be henne komma hit och ta med lite förslag. Det är så mycket lättare när man kan se det på plats.

 

Tillbyggnad på hotellet i Kalmar.

Det drar ihop sig mot nyöppningen av vårt hotell i Kalmar. Några små saker är kvar och i helgen fick vi tillbyggnaden klar. Det är ett ganska stort burspråk där man kan sitta och titta ut över sundet. Behöver du någon som kan fixa tillbyggnad i Kalmar, hansabygg.se. Förhoppningsvis kommer det som är kvar att gå i lås och vi kan öppna till den stora semestermånaden juli. Vi kommer sedan ha öppet året runt och det är redan flera konferenser bokade.

Det kommer bli ett annat utbud även vad gäller råvarorna till restaurangen. Vi kommer att handla med ekologiska och lokalt odlade saker, så långt det är möjligt. Olika säsonger kommer att få olika menyer. Det enda som kommer att vara samma genom alla fyra årstiderna är en dessert som vi vill bli kända för. Vad det är vill vi inte avslöja riktigt ännu men den har anknytning till Kalmar. Den kommer bäst att avnjutas i lobbyn där även tillbyggnaden finns. Visst är det spännande?

Ute kommer vi att göra en del arbeten men vi försöker vänta tills hösten med dem för att det inte ska störa. Vem vill sitta i en trädgård och avnjuta en drink eller kaffe och bulle under tiden dammet yr och det är någon som för oväsen. Det är vackert och lummigt där nu så det får bli i höst.

Hyra DJ från Stockholm för invigningen.

Snart är det dags för nyinvigningen av hotellet. Vi har ordnat med massor med mat och mingeldrinkar. Till detta måste man ju också ha lite trevlig underhållning. För några år sedan var vi i Stockholm och lyssnade/tittade på en duktig dj och nu har vi bokat honom till hotellet. Vi törs lova att det blir en härlig och minnesvärd kväll! Behöver du också boka en DJ i Stockholm, meranoje.com.

Förutom en DJ så har vi också anlitat några trevliga underhållare. De ska få fart på snacket bland våra mingelgäster och se till att de skrattar och får en trevlig kväll. Några av dem är faktiskt lite halvkända från tv. Folk brukar uppskatta sån’t så det blir nog kanonbra! Enligt alla prognoser vi kikat på så ska solen skina denna dag. Eftersom vi har tänkt att servera skaldjur och småplock hoppas vi kunna erbjuda gästerna detta utomhus. En sådan vacker utsikt får inte gå till spillo i onödan. Hoppas vår DJ från Stockholm uppskattar att vi har gjort en anläggning både inne och ute. Då har man både livrem och hängslen om det skulle börja regna.

Dagen efter invigningen tänkte vi ha en brunch och då kommer vår dj också vara närvarande en stund. Inte med samma intensitet som under kvällen. Det kommer nämligen spelas lite olika gamla låtar och även en tävling på detta. Det kan vara lättsamt nog för de sov sovit över och varit uppe sent.

 

Uterum på hotellet blir som nytt.

Hotellet har et gammalt uterum som vi nu beslutat att göra något åt. Det skulle bli jättefint med lite målning och fönsterputs! Det har stått i många år med en massa skräp i. Möjligheterna är många om vad detta uterum kan användas till. Vi har fått förslag på att sätta in en badtunna där, andra tycker att det skulle vara fint att odla örter som vi kan använda i restaurangen och så kan det bara vara som det är med massa kuddar och gardiner. Klicka gärna på länken om du vill ha mer information om uterum, halle.se. De moderna har ett lite annorlunda utseende än de äldre men fyller samma funktion. De moderna är också bättre isolerade.

Kanske skulle vi ta och utlysa en tävling för att se lite andra tankar om uterummet? Jag tror att det finns en hel del fantasi hos våra anställda. Det är också roligt om de får känna sig delaktig. Den som vinner får en liten skylt uppsatt på huset, så alla vet vem som hittat på designen ;-). En liten ceremoni kommer det också att bli så klart och vinnaren kan då få klippa ett sidenband på uterummet. Det var faktiskt en alldeles utmärkt ide som jag tror att vi bestämmer oss för på stört!