Lastbilar framför vårt hotell!

Det låter kanske lite märkligt men tre stora och tjusiga lastbilar är nu parkerade framför vårt hotell. Chaufförerna har stannat här över natten och sitter nu och äter frukost. De är på väg till en stor utställning i Europa med sina lastbilar. Sällan har jag sett så blanka, putsade och riktigt gnistrande tunga fordon! Det är motivlack och krom överallt. Våra övriga gäster kan inte låta bli att beundra dessa skönheter. Det är en stor show och det kommer finnas några hundra på plats, för att tävla om olika titlar. Vi hade gärna varit där och sett detta men vi får nöja oss med att titta på dessa så länge. Jag har aldrig funderat så mycket på att det gick att ställa ut den här typen av fordon. Lastbilar är för mig något som används i ofta ganska smutsiga eller dammiga miljöer. Jag tyckte detta var kul och vi kommer nog att åka på någon show nu när man fått upp ögonen för detta. Klicka på länken om du vill veta lite mer om just lastbilar, beglast.com. Jag fick faktiskt provsitta en av dem igår och det var riktigt roligt! Det har jag aldrig gjort tidigare och jag blev imponerad över hur fin, rent och snyggt det var uppe i hytten. Det fanns allt man behövde till och med en säng. De hade inte behövt sova på vårt hotell men de vill sova i riktiga sängar när de nu var på semester med sina bilar.

Köket fixas om av hantverkare från Tingsryd.

Hotellets kök har varit på tapeten flera gånger och vid sista renoveringen var det vissa saker som inte blev bra. Nu har vi hittat och anlitat en hantverkare från Tingsryd som ska komma och hjälpa oss. Det är några skåp som skulle behövas bytas ut och flyttas. När vi ändå får detta problemet ur världen tänkte vi också se om de kan hjälpa oss med en liten ombyggnad av ett skafferi. Det finns plats att göra ett sådan i ett av hörnen och det skulle passa för en del av varorna. Då behöver inte kökspersonalen springa ner i källaren lika ofta! Vi hade tänkt oss en äldre stil även på det, lite av ett lantköksskafferi. Resten av köket har vi också valt i samma stil eller rättare sagt det var personalen som jobbar där som fick bestämma. Jag godkände det rakt av! Klicka på länken om du också behöver hjälp med ditt kök Tingsryd, hagelbergskok.se.

Vår hantverkare från Tingsryd har jobbat många år i branschen och kan sin sak. Han har vårt fulla förtroende och jag tror att han har med sig en lärling, en tjej. Det är roligt att se att tjejer också väljer sådana yrken! NU är det dags att återvända till verkligheten! På ett hotell behöver man aldrig vara sysslolös!

Bilverkstad blev vår räddning i Växjö, på väg hem efter hotellkonferensen.

Vi var på väg hem från en hotellkonferens i Göteborg när bilen började bete sig konstigt straxt utanför Växjö. Det var inte annat att göra än att ringa efter någon som kunde hjälpa oss till en bilverkstad. Att få tag i bärning var inga problem och egentligen hade vi väl kunnat försöka köra, men vi ville inte riskera att bilen stannade på något riktigt olämpligt ställe. Grabbarna på bilverkstaden trodde inte att felet var så allvarligt och en trodde sig veta vad det var. De tyckte vi skulle gå och äta en bit mat inne i Växjö medan vi väntade på att de kollade bilen. Sagt och gjort! Vi fick skjuts och hamnade mitt i centrum. Om du har strul med din bil någon gång, kan det vara bra att veta att det finns en bilverkstad i Växjö, rottnemotorverkstad.se.

Vi hamnade till sist på ett ställe där vi beställde en riktigt god pasta med skaldjur. Det är tur att det händer lite oförutsedda saker ibland så man får se lite annat än hotellet där hemma. Just idag hade vi tur eftersom det finns extra personal på plats, då vi varit på konferens. Nu hade vi tillfälle att sitta i lugn och ro och reflektera över vad som sagts. Det gäller att ta vara på de små tillfällena! Vi ringde till personalen och berättade att vi fått hjälp av en bilverkstad och nu befann oss i Växjö, men de tycktes inte sakna oss så mycket. De skrattade och sa att vi skulle ta det lugnt, hotellet fungerade fint ändå!

Shoppingvagn – något för hotellets gäster?

För ett tag sedan kom det in en kund som hade en shoppingvagn med sig. Ja inte en sådan man har när man handlar! Den här var färggrann och praktiskt att ha med sig när man går till affären eller ska ut på en picknick. Att vi inte har tänkt på detta förut! Jag kom på en strålande idé. Det är så att vi har så fina strövområden och en vacker strand i närheten av hotellet. Om vi skaffade några shoppingvagnar och lät våra gäster låna dem och ta med sig mat för en picknick. Antingen kan de packa själva eller kunde vi ordna det. Se till så att allt nödvändigt de behöver ha med sig finns i vagnen, allt från en filt till vinöppnare! Följ länken du är intresserad av att veta mer om denna praktiska shoppingvagn, seniortoo.com. Där finns flera olika modeller och färger att välja mellan.

Jag tycker om den här idén och tänker ta upp den på vårt nästa möte med personalen. Det är viktigt att veta vad de tycker men jag tror att de blir ganska förtjusta i detta. Har man dessutom lite argument på lager så kan det inte bli fel ;-). Grabbarna kanske har någon invändning om att det ät tantigt el så men då har jag en annan tanke. De brukar ju spela beachvolley och kubb efter jobbet på sommarkvällarna. De där ölen de brukar släpa med i påsar och grillkorven, det måste ju vara en bra idé att stoppa ner allt i en vagn med hjul. Det håller sig kallt om man lägger i kylklampar också!

 

Ny vinkyl i hotellköket!

Som vi gått och gnällt över det dåliga vädret! Nu har vi väl fått så det räcker. Det är stundtals över 30 grader i vissa av våra lokaler som ännu inte fått ac installerat. Nu börjar det känns akut och jag ska be en firma komma och fixa det så fort det bara går. Vi har köpt in en stor vinkyl också. Det går åt mycket rosé och vita viner som ska vara kalla nu i värmen. Just idag känns det så där klibbigt och varmt att jag själv önskar att jag kunde krypa in i vinkylen en stund ;-). Följ gärna denna länk om du är intresserad av en vinkyl, spisabutiken.se. De har flera olika modeller att välja på. Även om du inte har så många flaskor som vi är det en god ide att skaffa en mindre modell.

I källaren har hittat en äldre vinkällare då vi rensade boet massa skräp. Den är inte stor och den är ganska full av små kryp och damm ännu men vi har tänkt att städa ur och använda denna också. Framför allt till de lite finare vinerna som ska lagras. Det var nog många år sedan den användes men vi hittade faktiskt en gammal dammig flaska där. Tyvärr var det inget värde i den och troligen var det inte så gott heller men vi har ramat in den i en liten hylla med belysning eftersom den var väldigt dekorativ.

Bröllop i Värmland för en av de anställda på hotellet.

Nu har Erika bestämt sig för hur deras bröllop ska vara och framför allt var de ska gifta sig. Det blev Värmland! Erika har jobbat hos oss på hotellet som kallskänka i flera år och vi hade hoppats att hon ville gifta sig här. Vi är lika glada även om det blev Värmland eftersom vi är bjudna dit! Vem vill inte komma bort och bo på en vacker herrgård och se ett fantastiskt bröllopspar? Klicka gärna på länken om du vill veta lite mer om bröllop i Värmland, domle.se. Jag ser mycket fram emot att hjälpa Erika med alla bestyr och som gåva tänkte vi ge dem en helg i vår bröllopssvit med full service. Det kanske känns lite konstigt att tillbringa en helg på sin arbetsplats men Erika tycker att det är trevligt att vara nära sina kollegor även på fritiden. Vi ska skämma bort dem så att de inte kommer att fundera så mycket på det.

Erika är född i Värmland och det var största skälet till att ha bröllopet där. Hon säger att det är så vackert och det för tankarna till det riktigt svenska i Sverige. Själv har jag bara varit där en gång och firat midsommar, när jag var barn. Brudgummen är från vår stad och han träffade Erika på en utlandsresa. De blev störtkära och hon flyttade ner och började jobba hos oss. Vi känner oss hedrade att få vara med på deras bröllop!

 

Köpa ny släpvagn till hotellet.

Det kan vara mycket bra att ha en släpvagn tillgänglig när man äger ett hotell. Vi måste frakta mycket saker ganska ofta och bara en sådan sak som återvinningen! Det blir mängder med glas, metall, papper och andra förpackningar. Vår vaktmästare är tvungen att ha en släpvagn till många jobb han gör i parken. Vi tror det blir en bra investering och vi är säkra på att den kommer vara användbar. Det är heller inga stora summor det handlar om. En del kanske tycker att vi ska hyra släp när vi behöver ha ett istället. Den tanken är god men vi behöver det så ofta. Tanken på att stå där i behov av ett släp och att det inte finns något ledigt, känns inte bra när man har ett företag som vårt. Annars finns det ypperligt bra företag som hyr ut olika sorters släpvagnar. Följ gärna länken om du vill ha mer information eller hyra släpvagn, midtrailer.se.

Vi har så klart haft släpvagn innan men den är totalt obrukbar idag. Den skulle inte ens gå igenom besiktningen. Det blir att köra till Stena metallåtervinning med den. Då kanske man får några kronor också. Ett tag hade vi även planer på att skaffa en större skåpbil men det kändes mycket krångligare och mycket dyrare! Nej, imorgon är det vi som åker runt och kollar på lite olika sorter och förhoppningsvis har vi med oss en släpvagn hem i morgon eftermiddag.

 

 

Badrumsrenovering fixas av grabbar från Karlstad!

Att fixa i ordning badrummen var nästa punkt på vår renoveringslista. Det kommer några killar från Karlstad och hjälper oss med detta. Anledningen till att vi inte ber ett lokalt företag komma och fixa badrumsrenoveringen, är att vi känner de här killarna från innan och de har hjälp oss förr. Dessutom var de lite sugna på att komma bort från Karlstad ett tag eftersom de jobbar där jämt annars. Givetvis kommer de att stanna hos oss på hotellet. Det ska bli kul att se  dem igen!

Vi har tänkt att göra alla badrummen olika och det blir olika tema. Det finns redan ett tema i varje rum som hör till och badrummen kommer följa detta. Vissa blir lite galna, en del väldigt klassiska och så har vi några som tillhör de romantiska rummen. Bröllopspar får det lite extra fint och mysigt tänkte vi. Det kommer vara dubbelt bubbelbadkar och lite extra allt i dessa rum. Minimalisten kan också bli nöjd eftersom vi har ett rum av enklaste sort men det ska man inte låta sig luras av. I detta rum är allt mycket påkostat! Följ gärna den här länken om du behöver badrumsrenovering i Karlstad, byggchristian.se.

Vi räknar med att badrumsrenoveringen kommer att ta några veckor och hoppas att våra andra gäster ska ha överseende med detta. Tyvärr kommer det att väsnas en del men inte på mornarna och kvällarna. När de ändå är nere ska de få fixa vårt privata badrum också men det är en annan historia.